Zoeken
Word lid Zoeken

Oproep: Onderzoek naar Mondgezondheid in België

door VBT

Dit jaar voert Sciensano, in samenwerking met de Interuniversitaire Cel Epidemiologie (ICE) en in opdracht van het RIZIV, een belangrijk onderzoek uit naar de mondgezondheid in België. Hierbij worden 2.675 personen klinisch onderzocht die eerder deelnamen aan de nationale gezondheidsenquête. De deelnemers hebben de keuze om het mondonderzoek te laten uitvoeren door hun eigen tandarts of door een externe tandarts-screener aan huis.

Er wordt een vriendelijk beroep gedaan op tandartsen om, indien hun patiënten hiervoor kiezen, deze screening zo snel mogelijk uit te voeren. Begrijpelijk vraagt dit extra werk, maar uw medewerking is essentieel om het succes van dit onderzoek te garanderen.

Deelname aan de gegevensverzameling is bovendien één van de vereisten voor accreditatie, zoals bepaald door de Stuurgroep Kwaliteitspromotie Tandheelkunde. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het RIZIV: Deelname aan gegevensverzameling of de website van Sciensano: Mondgezondheidsonderzoek 2023 - Sciensano.

Inloggen
Word lid